Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-08@01:31:45 GMT

کشف سومین سیاره پیرامون نزدیکترین ستاره به خورشید

تاریخ انتشار: ۲ اسفند ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۴۱۹۴۳۶

کشف سومین سیاره پیرامون نزدیکترین ستاره به خورشید

به گزارش ایرنا از پایگاه اینترنتی ان.بی.سی نیوز، ستاره شناسان شواهدی از وجود سیاره سوم در اطراف نزدیکترین ستاره به خورشید پیدا کرده اند که این ایده را تقویت می کند که وجود سیارات در اطراف ستارگان کهکشان، حتی برخی از کوچکترین آنها، رایج است.

در حالی که اندازه سیاره تازه کشف شده کمتر از نصف زمین است و احتمالاً گرمتر از آن است که امکان حیات در آن باشد، اما هنوز این احتمال وجود دارد که در اطراف «پروکسیما قنطورس»، نزدیکترین همسایه کهکشانی زمین، حیات وجود داشته باشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

پروکسیما قنطورس که اندکی بیش از چهار سال نوری با زمین فاصله دارد، از مدت‌ها پیش به‌عنوان مکانی مهم برای بازدید در صورت خروج از منظومه‌ شمسی، توجه محققان و طرفداران داستان‌های علمی تخیلی را به خود جلب کرده است.

این جرم آسمانی در سال ۲۰۱۶ به مراتب جذاب‌تر شد؛ زمانی که ستاره شناسان سیاره‌ای را درحال چرخش به دور آن پیدا کردند. این سیاره با نام «پروکسیما بی» در کمربند حیات ستاره واقع شده است؛ جایی که دما احتمالاً برای جمع‌ شدن آب روی سطح آن مناسب است. تنها چند سال بعد، سیاره‌ دومی نیز به نام «پروکسیما سی» در اطراف ستاره یافت شد.

با کشف سومین سیاره فراخورشیدی احتمالی با نام «پروکسیما دی»، پروکسیما قنطورس احتمالاً خاستگاه طیف وسیعی از جهان‌ها است. درحال‌ حاضر نزدیکی این اجرام به زمین، آنها را به گزینه های اصلی برای مطالعات و مشاهدات بیشتر تبدیل می‌کند. ستاره شناسان می‌گویند سیاره‌های پروکسیما قنطورس می‌توانند شناخت دانشمندان را از چگونگی تشکیل سیاره‌ ها پیرامون ستارگان دور دست تکامل ببخشند.

«جوآئو فاریا» ستاره شناس و نویسنده اصلی مقاله ای در زمینه این کشف که در مجله Astronomy & Astrophysics منتشر شد، گفت: این سیاره در منطقه قابل سکونت ستاره نیست، بلکه در فاصله ای بسیار نزدیک به دور آن می چرخد. بنابراین بعید است در این سیاره آب در حالت مایع و شرایط برای زندگی مناسب باشد.

در واقع، این سیاره جدید آن قدر به ستاره خود نزدیک است - حدود یک دهم فاصله بین خورشید و عطارد - که فقط پنج روز طول می کشد تا یک دور کامل به دور ستاره بچرخد. همچنین این احتمال وجود دارد که این سیاره به صورت جزر و مدی قفل شده باشد؛ بطوری که یک طرف آن همیشه به سمت پروکسیما قنطورس باشد. فاریا گفت که این موضوع می تواند باعث افزایش دما شود و احتمال اینکه سیاره جوی پایدار داشته باشد را محدود می کند.

پروکسیما قنطورس یک ستاره کوتوله سرخ با فاصله ۴٫۲۸ سال نوری و نزدیک‌ترین ستاره به زمین پس از خورشید است و در صورت فلکی قنطورس قرار دارد. این ستاره در سال ۱۹۱۵ میلادی  و توسط رابرت اینز، رییس رصدخانه ملی آفریقای جنوبی کشف شد.

منبع: الف

کلیدواژه: پروکسیما قنطورس

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۴۱۹۴۳۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

برگزاری مناظره علمی پیرامون لایحه عفاف و حجاب در مشهد

 

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، مرکز خراسان رضوی، رئیس اداره کل تبلیغات اسلامی خراسان رضوی گفت: همزمان با طرح نور که با هدف حفظ حریم عفاف و حجاب و مقابله با ناهنجاری‌ ها در سراسر کشور به اجرا درآمده است، مناظره‌ ای علمی در قالب تبیین لایحه عفاف و حجاب بین دو پژوهشگر در اداره کل تبلیغات اسلامی برگزار شد.

 
حجت‌ الاسلام والمسلمین صاحبقرانی افزود: در این مناظره دکتر جواد جاویدنیا دارای دکترای فقه و مبانی حقوق اسلامی و محقق در زمینه حقوق فضای مجازی به عنوان مخالف لایحه عفاف و حجاب ایراداتی را نسبت به این لایحه مطرح و نظرات و دیدگاه‌ های خود را در خصوص رفع مشکلات این لایحه بیان کرد.


وی گفت: حجت الاسلام والمسلمین محمد الهی خراسانی استاد و پژوهشگر حوزه علمیه هم به عنوان موافق لایحه عفاف و حجاب، این لایحه را قابل دفاع و لازم اجرا و بعضی قسمتهای آن را نیازمند اصلاح دانست.

 

صاحبقرانی ادامه داد: چون لایحه عفاف و حجاب وجود نداشت حاکمیت به سراغ آن رفت و کمیسیون قضایی و فرهنکی مجلس هفته ها این لایحه را بررسی کرد و آقای الهی خراسانی نیز در جلسات مجلس به عنوان نماینده حوزه علمیه خراسان حضور داشت  و به غیر از نمایندگان مجلس کارشناسان دیگری از دستگاههای مختلف نیز در تدوین لایحه نقش داشتند و تکالیف تمام دستگاهها مشخص شده است.


وی اضافه کرد: بعد از جلسه تبیین لایحه عفاف و حجاب با حضور نخبگان استانی این نخستین جلسه مناظره بین دو پژوهشگر موافق و مخالف این لایحه بود.

دیگر خبرها

  • ماجرای تخصیص وام به مدیران شهرداری تهران برای مسکن
  • درگیری اسد با صدام حسین سر حمایت از ایران! / گنجینه جواهرات ملی ایران از نمای نزدیک / ستاره مصنوعی چینی، شش برابر داغ‌تر از خورشید! / دو شگرد برای افزایش بهره‌وری روزمره / روش تشخیص ایمیل‌های کلاهبرداری
  • ماه در وضعیت اوج زمینی قرار می‌گیرد
  • نامه حماس به گروه‌های فلسطینی پیرامون گفت‌وگوهای آتش‌ بس
  • نامه حماس به گروه‌های فلسطینی پیرامون گفت‌وگوهای آتش‌بس
  • برگزاری مناظره علمی پیرامون لایحه عفاف و حجاب در مشهد
  • بخشنامه اخیر بانک مرکزی پیرامون واردات ابهام دارد
  • مناظره علمی پیرامون لایحه عفاف و حجاب برگزار می‌شود
  • پختن، سرنوشت شوم زمین و زمینیان؟
  • تصاویر نجومی شانزدهم اردیبهشت (۵ مه)